Tänään on tiistai 29.9.2020

Usein kysytyt kysymykset

1. Mitä Boris-juoma on?

Boris-juoma on vanhalla hapatusmenetelmällä valmistettu maitohappobakteerijuoma, joka sisältää eläviä maitohappobakteereita (probiootteja, prebiootteja), entsyymejä, nestemäistä happea ja flavonoideja. Boris-juoma (vuodesta 1983) on yksi Suomen vanhimmista terveystuotteista ja onkin tarkoin suunniteltu paitsi suolistomme, myös kokonaisvaltaisen hyvinvointimme tueksi.

2. Mitä Boris-juoma sisältää?

Boris-juoma tehdään elävään, laadukkaaseen ja tutkittuun oman kaivon veteen. Lisänä käytetään luomujuureksia, marjoja sekä rukiinjuurta. Maun viimeistelee vuorisuola.

3. Mihin ja miten Boris-juoma vaikuttaa?

Boris-juoma kulkeutuu ensin vatsalaukun läpi ja koska sen pH (sama kuin vatsan eli 3,2) on alhainen selviää se vatsahappojen, ruuansulatusentsyymien ja sappihappojen läpi toimintakykyisenä suolistoon, jossa juoman maitohappobakteerit kiinnittyvät suoliston limakalvoille (immuunijärjestelmämme tärkein  elin) alkaen  muodostamaan siellä happea ja tasapainottamaan bakteeriflooraamme. Epätasapainossa oleva suolisto, jossa epäterveet bakteerit ovat voitolla, ilmenee kehomme hyvinvoinnissa monin erilaisin tavoin. Esimerkiksi vatsaongelmat (ripuli, ummetus, turvotus) sekä iho-ongelmat  kuten akne, psoriasis ja  kuiva iho. Boriksen terveet ja kiinnittymiskykyiset maitohappobakteerit alkavat  vähitellen syrjäyttää näitä ei toivottuja ”huonoja” bakteereita suoliston alkaessa palaamaan vähitellen paremmaksi. Maitohappobakteerien vaikutus kehoon on kokonaisvaltainen ja perustavanlainen.

4. Voiko Borista käyttää lääkkeiden kanssa?

Kyseessä on ravintopohjainen tuote, jossa ainekset ovat fermentoituneet ja balanssissa keskenään, joten kyllä voi. Boriksen käyttö on suositeltavaa erityisesti antibiootti - ja muiden pitkien lääkekuurien aikana.

5. Käytetäänkö Boriksessa lisäaineita?

Ei. Tuotetta ei myöskään pastöroida. Boris-juoma valmistetaan juureksista, kasviksista ja marjoista hapattamalla eikä se sisällä lainkaan lisäaineita tai sokeria. Siksi jokaisessa Boriksen valmistuserässä voi olla hienoisia maku - ja sävyerovivahteita johtuen kauden raaka-aineista sekä siitä että sen sävyä tai makua ei lisäaineilla vakioida.

6. Milloin ja miten paljon Borista tulee nauttia?

Boris-juomaa nautitaan aamulla herättyä 2-3 dl tyhjään vatsaan, koska tuotteen vaikutus on parhaimmillaan säännöllisessä käytössä. Lisäksi aamulla tyhjään vatsaan maitohappobakteerit kiinnittyvät parhaiten.  Alle 1-vuotiaille kysy ohjeistusta.  Liika-annostusta ei ole. 

7. Boriksen pintaan on muodostunut vaalea harsomainen kerros, onko tuote pilalla?

Tuote ei ole pilalla. Pinnalle on kerääntynyt vain hapettunutta maitohappobakteeria, jota voi muodostua kun kyseessä on elävä ja pastöroimaton tuote. Pakkausta ravistamalla se sekoittuu juomaan.

8. Mikä on Boriksen suositus lämpötilalle?

Tuote säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, avattuna alle 10 astetta. 3l hanapakkaus 7kk.

9. Kenelle tuote sopii?

Boris-juoma sopii kaikille lisäämään yleistä vastustuskykyä, parantamaan vatsan tasapainoa, lisäämään kehomme kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä erityisesti vaikeista vatsaongelmista kärsiville.

10. Onko Boris-juoma luomu?

Tuote on täysin luomu. Luomu takaa bakteeririkkaamman maaperän, kasvien monimuotoisuuden sekä kestävän kehityksen. Se takaa myös tarkoin tutkitun laadun Ruokaviraston/Eviran toimesta.

11. Onko Boriksessa aina ollut ruista?

On, mutta koska ruis on allergeeni se tulee mainita näkyvästi, että kuluttaja sen huomaa. Rukiinjuurella ainoastaan aloitetaan fermentointiprosessi ja juomassa sitä on minimaalisen häviävä määrä. N. 1% koko juoman määrästä.

12. Miksi vedellä on väliä?

Koska tuote sisältää eläviä maitohappobakteereja, entsyymejä, happea ja suoloja, jotka tekeytyvät parhaiten elävässä kasvualustassa. Juoma sisältää juureksien ja marjojen vuoksi aimoannoksen vesiliukoisia vitamiineja, joita elävä vesi pystyy liikutella paremmin. Happi sekä suolat imeytyvät myös parhaiten elävään veteen. Ihmisestäkin suurinosa on vettä ja suoloja, joten on tärkeää että oikeanlainen vesi pystyy ylläpitämään elävyyttä ja kuljettamaan aineitaan ja suolojaan. Olemme jatkuvasti saaneet lukea kuinka esim. kaupungin vesijohtovesistä ei saada poistettua täysin lääkejäämiä ja hormonijäämiä. Vesi on kaiken kasvualusta ja koti elävissä tuotteissa.

13. Kuinka monta maitohappobakteeria annos sisältää?

Annos eli yksi lasillinen (2dl) sisältää noin. 6 miljardia elävää maitohappobakteeria. Kyseessä ei ole tutkittuja maitohappobakteerikantoja vaan villien kantojen määrät. Maitohappobakteerit vaihtelevat joka erässä eikä määrä pysy aina vakiona. Ne ovat luontaisia villejä kantoja.